Просмотр полной версии : Інтернет від PEOPLEnet для користувачів Apple/Macintosh
Publisher
15.04.2007, 23:00
Коли пару місяців тому колега продемонстрував, як працює його зв'язок від PeopleNET, а заодне і мобільний інтернет, то моє захоплення було приблизно таке ж, як ще парою місяців раніше, коли я викинув (просто подарував сусідам) свій PC, пересівши на Mac (MacBook Pro).
Тепер переді мною встало завдання - поєднати переваги цих двох потужностей. Тим більше, що літо не загорами, завжди проводжу його у Димері (30 км від Києва), тож для нормального життя потрібен швидкісний інтернет. Лайф - то не інтернет. Зрозуміла річ - хоч мій Mac може працювати і під Windows, проте не для того я його купляв. Нажаль, виробники обладнання для зв'язку не постачають (принаймні я не зустрічав такого) драйверів під Mac OS.
Нас, юзерів Apple, дедалі більшає. То ж моя пропозиція - складати у цій темі посилання на скрипти, інструкції і таке інше, що полегшить життя любителям яблук.
twilighter
18.04.2007, 13:12
Из проведенных мною тестов, Motorola RAZR v3c и C-Motech CCU-550 с MacOS X 10.2 работают. Главное заставить мак найти онные как новый порт :) Дальше - все как по маслу, единственный нюанс - для обоих устройств для данной версии MacOS (10.2) следует указывать тип модема как "au cdmaOne C413S by Sony" )))))))
Читал, что на более поздних версия (10.4) для C-Motech можно показывать тип модема как Sprint чего-то там, но это не проверено экспериментом :)
Publisher
18.04.2007, 13:35
Из проведенных мною тестов, Motorola RAZR v3c и C-Motech CCU-550 с MacOS X 10.2 работают. Главное заставить мак найти онные как новый порт :) Дальше - все как по маслу, единственный нюанс - для обоих устройств для данной версии MacOS (10.2) следует указывать тип модема как "au cdmaOne C413S by Sony" )))))))
Читал, что на более поздних версия (10.4) для C-Motech можно показывать тип модема как Sprint чего-то там, но это не проверено экспериментом :)
Тоді може вкажете гіперпосилання на той текст, де Ви це прочитали?
І ще з Вашого люб'язного дозволу пару питаннь:
1) Яку, хоча б приблизно, швидкість, розвиває з'єднання через Motorola V3c? Ну хоча б яке склалося суб'єктивне враження?
2) Наскільки я зрозумів - вказані Вами типи модема знаходяться у списку Bluetooth-модемів, чи не так?
Буду дуже вдячний Вам за вточнення.
twilighter
18.04.2007, 15:07
Почему нет :) http://www.evdoinfo.com/content/view/802/63/
1) Скорость замерял по bandwithplace.com (Europe, 3G) - ~300-400kbps
2) Знаете, что бы мне не вводить Вас в заблуждения - посмотрите на то, что делают по указанной мной ссылке и там, где они выбирают "Sprint-чего-то-там" вибирайте "au cdmaOne C413S by Sony" - и будет вам счастье :)
p.s. Мотор вязал датакабелем - не люблю я блюзую, ну не люблю ...
p.p.s. Про снятие галки "Wait for dialtone" не писал из забывчивости ))) Нет, ну не станет же нормальный человек на мобильном модеме ждать гудка, да? :)
Publisher
18.04.2007, 15:24
Нюанс - у тексті, посилання на яке Ви навели, йдеться про модем CDU-550. Ви саме його юзали, чи все-таки CCU-550?
Мабуть останнє питаннячко: чи користувалися Ви модемом у приміщенні, чи тільки на вулиці? Чи нормально працює модем у приміщенні? І де саме - у Києві чи за містом?
twilighter
18.04.2007, 15:31
Я подключал именно CCU-550. Приведенный текст использовал как ... ммм ... man, что-ли :) Я маки люблю, но сталкиваюсь с ними редко ... так сложилось )) Проверял офисе в в центре Киева :) Правда сижу возле окошка ;)
Publisher
18.04.2007, 15:34
Вибачте ;)
1) PIN-code Ви знімали з модема чи обійшлося без цього?
2) Дуже дивуюся, що у Вас вийшло вийти у Інтерент через V3c не зубом, а датакабелем. Алгоритм дій був приблизно таким же, як у наведеному посиланні. Тобто OS X сама знайшла телефонний модем?
Сподіваюся, що все... :D
CDMA fan
18.04.2007, 15:44
1) PIN-code Ви знімали з модема чи обійшлося без цього?
Запит PIN кода можна відключити на будь-якому руімному тілі.
Publisher
18.04.2007, 15:51
Главное заставить мак найти онные как новый порт :)
Ось-ось, щось мені підказує, що з цим і буде проблема. І як вирішити цю проблему? Вибачте ще раз - я нез продвинутих юзерів... :confused:
twilighter
18.04.2007, 16:30
Эээ, ну да, конечно, PIN был снят и логин/пароль получен зарание при помощи телефона. Уверен, что все это можно проделать хитрой строкой инициализации и AT коммандами, но вот вопрос, оно того стоит?
А вот с "Главное заставить мак найти онные как новый порт :)" я думал Вам будет проще как более опытному пользователю маков :o Я это сделал методом тыка - т.е. вставил мотор, ребутнул мак, подергал переференс (создал новый локейшин, убил, ну и т.д.) знаете ли - шаманство такое, как на винде ;) Короче, минут через 5 телодвижений, он радостно вскрикнул, мол "Нашлось!" на чем я и закончил. Потом не терялось ... Кстати, с модемом (CCU-550) подобного не наблюдалось. Я его просто вставил, а он, просто сам собой появился. Вот и все.
Publisher
18.04.2007, 23:19
Свершилось чудо! :D
Я сьогодні таки записався до Піплів. :-) І прикупив CCU-550. Підконектився. Наче нічого працює - слава Богу!
Щиро дякую Вам за пораду. Зробив саме так, як Ви написали. Поїду завтра перевіряти на свою малу батьківщину - у Димер. Це як раз на самій межі стійкого покриття. :confused:
Publisher, якщо це межа, напевно нічого особливого не буде, так як карта неточна.
Publisher
19.04.2007, 00:38
Publisher, якщо це межа, напевно нічого особливого не буде, так як карта неточна.
То ж буду перевіряти. Сьогодні у СЦ дали мені ну дуже вичерпну інфу стосовно покриття у моєму рідному Димері. Схоже на правду, бо без випендрьожу. Гадаю, що швидше за все буде давати десь 100-200 Кб/с. А бліжче до Вишгорода обіцяли і більше 200. Моя хатинка якраз на Вишгород дивиться. Ще казали, що 30 червня у Вишгороді розпочнуть будувати нову вишку. Але ж то тільки почнуть... Як добудують, то у всьому Вишгородському районі буде повноцінне EV-DO-покриття.
Хто зна - може Лайф до того часу обжене Піплів. :confused: А взагалі мрію про повний комплект 3g. Щоб можна було пару камер на бкдинок повісити і хоч іноді дивитися, що робиться. Але ж Піпли раніше кінця року таке диво не обіцяють.
Влад Сизоненко
19.04.2007, 11:25
Свершилось чудо! :D
Я сьогодні таки записався до Піплів. :-) І прикупив CCU-550. Підконектився. Наче нічого працює - слава Богу!
Щиро дякую Вам за пораду. Зробив саме так, як Ви написали. Поїду завтра перевіряти на свою малу батьківщину - у Димер. Це як раз на самій межі стійкого покриття. :confused:
Напиши как там с покрытием в Дымере на 3g.co.ua. Я помню ты там задавал этот вопрос, а я ответил, что был там проездом. Обнаружил участок дороги с очень даже уверенной связью сразу за Дымером где-то 1,5 км. к северу, а в самом Дымере не ловилось. Но это было в автомобиле где мобила находится 1 метр от земли, а кузов - помеха распространению радиоволн. Думаю если девайс поднять повыше связь будет.
Я сьогодні таки записався до Піплів. І прикупив CCU-550. Підконектився. Наче нічого працює - слава Богу!
Ну, и?... Какой результат по скоростям, есть ли ЕВ-ДО?
Publisher
19.04.2007, 20:55
Ну, и?... Какой результат по скоростям, есть ли ЕВ-ДО?
Дівлячісь де саме. Вдома на Оболоні - нічого. У гібридному режимі дає 230 кб/с. EV-DO працює. Але ж я брав для дачі - Дімер, 30 км від Києва. Вдома і так є Воля. По карті - гарантоване покриття. В СЦ заявили те ж саме. В реалі - тільки одна риска антени на відкритому місці. Ні в будинку, ні біля будинку, ні на трасі покриття немає. Розчарований - немає слів. :eek:
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd. Перевод: zCarot