PDA

Просмотр полной версии : Лайф оголошення фінанссофих результатів, що буде далі?

Vinipyx
14.08.2007, 15:23
І так зашов на сторінку лайфа побачив вивіску фінансових результатів лайфа.а вони саме такі
http://life.com.ua/index.php?area=general&lng=uk&page=1-7

Кількість абонентів (мільйонів)
Усього 3.9 5.8 6.3
Активних (3 місяці) 2.0 3.5 4.0
Середній прибуток на од ного
абонента (ARPU) в доларах США
Усього 1.8 2.5 3.0
Активних (3 місяці) 3.2 4.2 5.0
Прибуток (US$ мільйонів) 19.7 42.8 54.8
EBITDA (US$ мільйонів) (17.7) (16.5) (9.6)
Чистий збиток (US$ мільйонів) (54.3) (44.9) (46.1)
Capex 33.7 50.0 53.0

В таблиці інформація за 2 квартал 2006 року та 1,2 квартал 2007.(Щоб було видно різницю верняк сховали 3,4 квартал 2006р."Кругом все хотять бить харошими")
Так от бачимо, що за 2 квартал2007 підключилося 500 тис абонентів і скількиє стало активними,тим самим збільшився прибуток (Можна трохи відмінусувати данні напевно прибільшенні) а з порівнняі з 2 кварталом 2006 на 2млн активних і 2,4 картомінял.
Зверніть увагу При збільшенні абонентів відбуваеться і збільшення збитку (Примітка: за умов коли існуе цей внутромерижевий безліміт) оськільки відбуваються більші витрати на звязок(тобто виходить в середньому абонет за послуги звязку платить 25грн, а собівартіть послуг які використовуж абонет більше чим 25 грн, Лайф покривае сам "Да багато говорять уж...:)") тобто виходить шо лайфу окрім заманювання абонентів така політика в подальшому не вигідна!
ARPU да велика не спорю 5 у.е але за то які затрати???

Виходить шо після нового року прийде хана внутрішньому безліміту від лафа? Якісь інші умови менш вигідні:(?
Одним словом як ні як а лайф буде вимушений якимось чином збільшувати показник "в додатьню сторону:)"як різницю Заплачені кошти/ собівартість послуг

Ваша думка як Оператор лафй буде діяти шо появиться нового в тарифах, Знімуть безліміт внутрімережевий? Чипросто за його прийдеться окремо платить 25 грн?

Rainbow
14.08.2007, 15:32
Моя версія:
Вільний не прикриють, але скоріш за все збільшиться плата за це діло. Якщо зараз це задоволення коштує 25 гр, то з часом буде десь під 50.
Аналогічно з гігою (точніше пародією).
Кількість зірочок буде більшати і більшати.

Vinipyx
14.08.2007, 15:38
Моя весія №1
Ну не знаю на рахунок поповнення на 50 грн?
Мені здаеться що просто возьмуть і зроблять слідуючим образом
Просто безліміть потрібно буде заказувать наприклад 25 грн
тобто ти попоанив рахунок і заказавши безліміт 25 грн на рахунку 0.грн
а заказувать нет уже треба буде знову поповнять!+(напевно буде дорожщим) тобто уже з абонента будуть видлювать 50 грн в середньом?
От тільки чи не вигідніше на би перейти?
Хм цікаво !!

KISIGOR
14.08.2007, 16:04
Моя версія така, що десь на початку 2008 року, щоб можна було безкоштовно спілкуватися в мережі будуть знімати 5-10 грн. в залежності від ТП, щоб не сильно втратити в абонентах.

Vinipyx
14.08.2007, 16:09
Ціково !!!
Але з економічної думки мені здаеться що цього не вистачить Щоб вилізти з такої Ж...

Будуть напевно ще щось робить+Треба за якісь мані ще і БС ставить!

МДЯ поскриптом Лайф стане 3-тім оператором України от тільки скільки протяне?

Rainbow
14.08.2007, 16:19
Vinipyx, скоро буде 4м :D

Vinipyx
14.08.2007, 16:23
Жаль:( оператор по качеству не очень, но халява!!! і я да близькі їм користуються

Rainbow
14.08.2007, 16:27
Жаль:( оператор по качеству не оченьЗнаєш скільки в нас фанатів HR? :yahoo_m: Вот на них і ставка

yUPa
14.08.2007, 16:42
Версія 1: нічого не зміниться
Тарифні плани «Вільний life:)» та «Простий life:)» дійсні по 31.12.2008 року включно
проте
ТОВ «Астеліт» залишає за собою право на встановлення тарифів на телекомунікаційні послуги та їх зміну відповідно до Закону України «Про телекомунікації» від 18.11.2003 р. № 1280-IV, а також на скорочення та зміну переліку таких послуг, умов їх надання та припинення тощо відповідно до Умов і порядку надання телекомунікаційних послуг ТОВ «Астеліт».
версія 2: а/п не буде (це не контракт), обов"язкового поповнення на 50 так само. Можливо по 0 коп/хв відмінять, встановлять вартість до 5 коп з першої хвилини

Vinipyx
14.08.2007, 17:25
версія 2: а/п не буде (це не контракт), обов"язкового поповнення на 50 так само. Можливо по 0 коп/хв відмінять, встановлять вартість до 5 коп з першої хвилини

все можливо а особливо в лайфа:)
Звичайно дико не хочеться щоб відбулися якісь зміни, якщото тільки в здешевлення:) але давлячись на фін звіт нема уже куда...

yUPa
14.08.2007, 17:40
все можливо а особливо в лайфа:)
а без цього неможна?
дико не хочеться щоб відбулися якісь зміни, якщото тільки в здешевлення:
за умов відміни шарової мережі, я чекатиму здешевлення на напрям інших мереж. В такому випадку кількість абонентів для яких "вільний" єдиний (чи основний) зростатиме, і всі будуть раді окрім злісних халявщиків.

Vinipyx
14.08.2007, 17:50
а без цього неможна?

Кажу то шо е! і шо думаю!
[OFF]
і всі будуть раді окрім злісних халявщиків.

50% их если не больше

Dave
14.08.2007, 19:19
Знаєш скільки в нас фанатів HR? :yahoo_m: Вот на них і ставкаТаких фанатів не дуже багато, а ось людей які згодні закривати очі на усі проблеми лише за одної причини: "Так безкоштовні ж дзвінки" - безліч )))
Взагалі, це єдине пояснення, що я постійно чую або читаю.

Gay_Lviv
14.08.2007, 19:56
жодних змін стосовно нульового тарифу не буде, якби була така потреба то зміни запровадили би вже давно. Лайф активно пропонує додаткові послуги на яких і намагається заробити гроші.

Rainbow
14.08.2007, 20:08
Ну да. Мережа резинова, частоти безкоштовні, обладнання на халяву. Хороша рекламна компанія дяді Рината і тіточки Анни.

KISIGOR
14.08.2007, 21:28
Ще подумав, можливий приблизно такий варіант - перші 100 хв. в місяць на Лайф бнзкотштовні, а далі плати.

Rainbow
14.08.2007, 21:30
KISIGOR, дивись ненакаркай, а то обкурені маркетологи глюкодрома прочитають! :crazy_m:

Dave
14.08.2007, 22:07
KISIGOR,
А вот это наиболее вероятно.

Если подымут добровольно-принудительную ежемесячную плату, этим могут наступить себе же на яй.... т.е., на ручеек поступлений денежных средств. А вот ввести ограничение так, чтобы вроде всё было в шоколаде, а на самом деле закрутить гайки - вот здесь они мастера.

Malky
14.08.2007, 22:37
Ще подумав, можливий приблизно такий варіант - перші 100 хв. в місяць на Лайф бнзкотштовні, а далі плати.
Блин... это ж на пару звонков всего... :D

sanioktlf
14.08.2007, 23:30
Давайте лучше просто молча подождём, не подкидая маркетам лишних бредовых идей. У них, в репах, своих отстоев хватает. :fool_m:

Psя:
Как бы я хотел когда нить в живую с кем нибудь из марккетов пообщаться, без свидетелей. Без разницы с какого опера, они все зас...цы одним миром мазаны.:crazy_m:

Maxxx
15.08.2007, 00:30
Как бы я хотел когда нить в живую с кем нибудь из марккетов пообщаться, без свидетелей. Без разницы с какого опера, они все зас...цы одним миром мазаны.:crazy_m:

Ты что, нельзя такого делать - еще подсадят на свою убойную траву или еще какую более тяжелую наркоту... :wacko_m:

sanioktlf
15.08.2007, 09:51
Ты что, нельзя такого делать - еще подсадят на свою убойную траву или еще какую более тяжелую наркоту... :wacko_m:

Откровенно говоря, после нашей беседы этот маркет вряд ли сможет в ближайшие пару-тройку недель курить что либо, да и вообще будет кушать через трубочку. :D За те бредни, которые они иногда рожают, их лучше прибить, чем перевоспитывать.:sad:

Vinipyx
15.08.2007, 13:04
Лайф активно пропонує додаткові послуги на яких і намагається заробити гроші.

А толку коли собівартість цих пуслуг вища за суму на яку абонет поповняе рахуноку

Ага а толку тоді від цього? як ти думаеш з 4 млн.анктивних абонетів скілшьки тисяч останеться ??? напевно ті що на контракті. А тоді точно за таких умов точно перейду перейду на інший оператор...

Давайте лучше просто молча подождём, не подкидая маркетам лишних бредовых идей. У них, в репах, своих отстоев хватает

Мдя подождем і верняк увидим після нового року який лайф дешевий буде...
Нема їм куди діваться тобто виходить е тільки 3 виходи розвитку в подальшом

1.Набрати велику кількість абонентів хотяб 8-9 млн до кінця року щоб покривати свої витрати, при умові що не буде розширення каналів,частот,БС.(гг ви уяавляете який в сеті тоді дурдом буде? акшо вона і так щас глючить!)+ Для перекриваня собіравноточсті обслуговування БС можуть просто підняти поповнення одинм платежом до 50 грн а не 25. Хоча це мало ймовірно!

2.Снять безліміт або збільшити його ціну+набрати пару лимонів абонентів
Напевно просто зроблять яксиь тарив де просто буде дзвінки по 0,5 коп в мережі без різних умов і термінів поповнення.Тобто можна буде не поповнять на 25 грн шоб говорить на шару.А буде просто 0,5 коп
(хоть сеть абонетти грузить менше будуть).Хоч мене такий верянт не задовільнить! Чи придумати якісь інший тариф в якому не буде безліміта! Затаких умов БИ і навіть Диджус будуть хорошою альтернативою!

3.Продадуть свою мережу комусь...Мало ймовірно але можливо(П...а Лайфу)

Добавлено через 30 минут
*0,5 коп* Вай додивився ітлькино *0,5коп ето опечатка я мав на увазі 5 коп.*Зарания вибачаюся :([/QUOTE]

Dave
15.08.2007, 14:00
Ага а толку тоді від цього? як ти думаеш з 4 млн.анктивних абонетів скілшьки тисяч останеться ??? напевно ті що на контракті. А тоді точно за таких умов точно перейду перейду на інший оператор...А это неважно. Достаточно раз в три месяца проводить бесплатные раздачи симок, чтобы поддерживать активность.

Vinipyx
15.08.2007, 14:41
А это неважно. Достаточно раз в три месяца проводить бесплатные раздачи симок, чтобы поддерживать активность.

А собівартість сімок скільки? На виготовлення симок тоже треба гроші вкладувать!
Думаю малю людей пофторно поведуться!

Malky
15.08.2007, 15:38
Ну зачем рисовать настолько мрачные перспективы для существующих абонентов? Достаточно просто прекратить подключения на Свободный (который и дальше будут обслуживаться на тех же условиях) и предложить новый ТП.

Dave
15.08.2007, 15:44
На себестоимость стартовых пакетов в Астелите, похоже, давно закрыли глаза...
А то что повторно люди берут старпаки - подтверждает хохма с Гигой, которая работала на новых симках-номерах лучше, чем на старых.

Vinipyx
15.08.2007, 15:53
На себестоимость стартовых пакетов в Астелите, похоже, давно закрыли глаза...

Тому і в такій Ж...е очутилися!

Ну зачем рисовать настолько мрачные перспективы для существующих абонентов? Достаточно просто прекратить подключения на Свободный (который и дальше будут обслуживаться на тех же условиях) и предложить новый ТП.
Воно то так але і ще рішення лафу буде не фигідно, я десь вище писав, що собівартість в середньому цих дзвінків вища за суму яку в седеньому платить користувач.Тому наберуть до Н/г базу і шось да вчеверять питання тільки що? Там в темі видно про які цифри я говорю.
Г а нові абонети то будуть туго підлючаться? при инших тарифах?чи може просто им по боку шо говорить майже на шару а шо за гроші? Таке мало ймовірно.

yUPa
15.08.2007, 16:33
А то что повторно люди берут старпаки - подтверждает хохма с Гигой, которая работала на новых симках-номерах лучше, чем на старых.
опровергал в тему "гига" ;)
Воно то так але і ще рішення лафу буде не фигідно
Vinipyx, об этом и о дальнешей политике судить не тебе.

Gay_Lviv
15.08.2007, 19:03
А толку коли собівартість цих пуслуг вища за суму на яку абонет поповняе рахуноку

Ну да.. наприклад 1000 смс так вже перевищують собівартість що в астеліті прибиральниць позвільняли.
Ага а толку тоді від цього? як ти думаеш з 4 млн.анктивних абонетів скілшьки тисяч останеться ??? напевно ті що на контракті. А тоді точно за таких умов точно перейду перейду на інший оператор...

такого кроку ніколи не буде, мережа цілком справляється з навантаженням, а введення ліміту на дзвінки всередені мережі значно погіршить показники прибутків і абонбази, переконаний. Якби в Астеліта були б такі плани, то Malky вірно говорить, - просто закрили би підключення на "Вільний". Відступати нема куди. З вищими тарифами вони не виживуть на ринку сьогодні.
я десь вище писав
джерело в студію

Dave
15.08.2007, 20:47
опровергал в тему "гига" ;) Значит, на ряде форумов сплошняком пишут неправду? Ну-ну.

Vinipyx, об этом и о дальнешей политике судить не тебе.Мдя... А не кажется ли, что это непозволительно грубо?
Не нужно так бесцеремонно закрывать рот другим, товарищ модератор. Человек ведь размышляет, прикидывает варианты.

Добавлено через 4 минуты
такого кроку ніколи не буде, мережа цілком справляється з навантаженням, а введення ліміту на дзвінки всередені мережі значно погіршить показники прибутків і абонбази, переконаний.Это что, шутка юмора такая или уже полный дурдом? :eek: Где она справляется??? Хронический перегруз по радиочасти? Отсутствие развитого транспорта - это помогает справляться?!

Думаешь, киевсат никто не читает?

Vinipyx
16.08.2007, 09:39
об этом и о дальнешей политике судить не тебе.
Судить обговорювати різні питання речі Можуть всі, а от приймать конкретні рішення можуть тільки, Маркетологи, та інші працівники лайфа в сфері мобільгого звязку лайф.
(Можливо вони і читають цей форум? можливо прочитають всю цю писанину, можливо від цього прочитаного наберуться ума,і не будуть пхать пакети в тампони та інше, і побачать що людям потрубне! і чого не варто робить!)
мережа цілком справляється з навантаженням,
Да..Да...У лайфа сеть с резини сделана как цуть шо нада розширяеть на скока нада.(Бедние технари)
а введення ліміту на дзвінки всередені мережі значно погіршить показники прибутків і абонбази
Мдя:) Ех парни смотрю тута одни админи і тому подибние сидять! мне так показалося..
(Вибачте, що можливо за всіх розписуюся!) Зайди на ліфе.ком.юа , та в розділі для преси скачай фін звіт.Відкривши його ти зрозуміеш шо безліміт несе витрати! порівняй 1,2 квартал 2007р.Видно що кількіть отриманих грошей збільшилося,кількість активних абонентів теж виросло на 0,5млн - і чітко видно на скільки вирос збиток!
Краще мати 1 млн абонентів да нехай прибуток буде меншим чим 4 млн абонентів з набагато більшим прибутком. але в кінечному результаті бузи сильно збитковим!
Тобто з такими нагрузками (з економічної точки) далі лайфу зовсім нічого доброго не світить.Як говориться гроші треба заробляти а не тратити(хоча дякуючи доброму лайфу маемо майже шаровий звязок, і видно як на інших операторах зменшилися тарифи)

Добавлено через 7 минут
Я думаю що но наведених данних всі зрозуміли, що зміни в травних планах будуть!
Так давайте будем писать саме які плани появлять на заміну вільному пишем свои версії...
(щоб ви хотілиб, але в межах розумного!!!ВИХОДЯЧИ З ТАКОЙ СИТУАЦІЇ)

Добавлено через 18 минут
В догонку
Версия №2
Перекриють підключення на вільний або просто зариють безліміть,
Випустять новий тарифний план в якому не буде ніякої плати за зеднання за будь яких умов чи різних там поповнень. Ціна внутресеті 5 ком, але сильно знижать варість дзвніків на інші напрямки 5 коп можливо менше(хоча смислу нема можливо 49 коп), ведуть послугу місцевий номер тобто в місті в якому ти знакодисся на стаціонарні телефони можна буде телефонувати за над ниськими цінами (20,25,30 коп)+ в догонку смс,ммс в внутресеті по 5 коп
Думаю це тариф всіх зацікавить ) осільки такого дзвінка нема ні на одному операторі? і люди будуть підключатися! + не буде такой масової нагрузки безлімітом сеті,автоматично покращиться якість послуг+на мою думку (точно не знаю) але в середньому за таких умов повинен бути якись да прибуток з абонента а не збито, можливо не великий але всеріно прибуток

Добавлено через 19 минут
+нинішні полуги на нет) 100,350,1024 мб 20,35,60грн

Dave
16.08.2007, 10:04
Да..Да...У лайфа сеть с резини сделана как цуть шо нада розширяеть на скока нада.(Бедние технари)Это кое-кто сеть с тампаксом перепутал :rofl_m: :rofl_m: :rofl_m:

Gay_Lviv
16.08.2007, 10:28
можливо від цього прочитаного наберуться ума
ума було настільки мало що аж стали третім національним :(
і чітко видно на скільки вирос збиток!

а ти не подумав що може рости за рахунок вкладання нових інвестицій?
Так давайте будем писать саме які плани появлять на заміну вільному пишем свои версії...

а хто сказав що взагалі якісь зміни мають бути? Хто запустив цю думку? Чи це просто власні висновки які одного чудового дня впали на голову?
Перекриють підключення на вільний
цілком можливо. Підключення доступні до кінця вересня.
Отсутствие развитого транспорта - это помогает справляться?!

ты в лайфе технарём работаешь? только не говори что тебе кто-то сказал.
лично я не знаком с внутренней технической частью, но при пользовании услугами никаких проблем не наблюдаю, отсюда и делаю выводы.

yUPa
16.08.2007, 10:32
Судить обговорювати різні питання речі Можуть всі
працівники лайфа
собі дав відповідь, а прислухатись до тебе/мене/ще когось не із працівників компанії навряд стануть.
Версия №2
прибуток навпаки зменшиться, ніхто на це не піде. За таких тарифів особисто я витрачатиму менше ніж тепер

Vinipyx
16.08.2007, 11:04
собі дав відповідь, а прислухатись до тебе/мене/ще когось не із працівників компанії навряд стануть.
Ггг ржу просто...Ми просто обговворюем тута а не вказуем я їм шо робить! Можливо якшо причитають прислухаються.Боже как такю мелоч трудно обяснить...:)
прибуток навпаки зменшиться, ніхто на це не піде. За таких тарифів особисто я витрачатиму менше ніж тепер
Бачиш як говриться в кожного користувача різні потреби і кожен користувач індивідуальний під кожну групу не підпасуесся!Хтось говрить тільки внутресеті а хтось навпаки.Будуть зроблять тоді ще парочку тарифних планів хібе це довго?

а ти не подумав що може рости за рахунок вкладання нових інвестицій?
Можливо і так! але чомусь мало віриться.Коефіціен збітковості не той..Хоча тута теж судити строго неможливо..От якби побачити повний фін звіт а не цю пародію...тоді можна б булом 100% щось точно сказати..)) але всеодно як не крути Такий великий збиток ніякими інвестиціяви не викриеш!

а хто сказав що взагалі якісь зміни мають бути? Хто запустив цю думку? Чи це просто власні висновки які одного чудового дня впали на голову?
Да будуть ! не буду влазити лаже в економічну думку..Подивіться сами киевсрал добавляе тарифні плани як ? кожен квартал шось нове..мтс те саме..) всіц хочуть привернути увагу користувача..Так само і лайф маеє щось таке зробить..Цікаво що?

yUPa
16.08.2007, 11:14
Ми просто обговворюем тута а не вказуем я їм шо робить!
(Можливо вони і читають цей форум? можливо прочитають всю цю писанину, можливо від цього прочитаного наберуться ума,і не будуть пхать пакети в тампони та інше, і побачать що людям потрубне! і чого не варто робить!)
;)
всіц хочуть привернути увагу користувача..Так само і лайф маеє щось таке зробить
а існуючими не привернули, чи вони вже неконкурентноспроможні?:D
Ситуація на ринку така, що пропонувати щось інше і не потрібно як мінімум до тих пір допоки тривають підключення.

Vinipyx
16.08.2007, 11:21
АА ну смена тарифний планов розрахована на на "дурака" адже є в певної категорії людей таке мислення шо по новіше те і краще...І не смоть шо в обложкі

Malky
16.08.2007, 11:56
Про прибыль в этом случае сложно говорить. А доход действительно уменьшиться, имхо.

Vinipyx
16.08.2007, 12:35
Про прибыль в этом случае сложно говорить. А доход действительно уменьшиться, имхо.
Ето точно с тобой полностю соглашен...Ну так всетаки давайте увереней говорить о свои прогнозах розвития лайфа, о его будущей политике..Чего стоить ожидать а чего нет...интересно ушлишасть новие варяции развития от разних людей..

Rainbow
16.08.2007, 12:51
интересно ушлишасть новие варяции развития от разних людей..А що можна почути? Ну хіба що слідуючої роздачі старпаків з чимось оригінальнішим ніж тампакс.

Dave
16.08.2007, 14:05
ты в лайфе технарём работаешь? только не говори что тебе кто-то сказал.
лично я не знаком с внутренней технической частью, но при пользовании услугами никаких проблем не наблюдаю, отсюда и делаю выводы.Я не работаю и в УРС технарем, ни вообще кем-либо, но что с того? Это мне не мешает неплохо знать техническую сторону вопроса.

Gay_Lviv
16.08.2007, 20:11
Это мне не мешает неплохо знать техническую сторону вопроса.

ясновидящий видать

Vinipyx
17.08.2007, 09:55
ясновидящий видать

Просто людина можливо и знае...Можливо це його хобі тобто наперед судити що людина знае а що ні це не правильно!на мій погляд

Добавлено через 1 минуту
А що можна почути? Ну хіба що слідуючої роздачі старпаків з чимось оригінальнішим ніж тампакс.

Гг десь читав! типа прикол шо будуть пхать в перезервативи...:)))ХХотя...В лаифе все возможно...

MELK
11.01.2008, 12:36
Тактика Лайф очень проста.
Разговаривать по 0 коп. намного выгоднее чем по городскому номеру.
Чтобы не платить 25 коп. человек обязан пополнить счет на 25 грн.
Больше Абонентов больше по 25 ))) при этом ты можеш звонить на других операторов по 1 грн. ((( или перевести на пакет где звонки по 50 коп.
Но при этом деньги упадут в БОНУСЫ которые ты должен выговорить в течении 15 дней ((((
В любом случае деньги крутятся в Лайфе и будут тобой потрачены - это плата за 0 коп !!!
Хотя и качество связи достаточно низкое но не так бесит когда связь прерывается ВЕДЬ ТЫ ЗА ЭТО НЕ ПЛАТИШ и не составляет большого труда перезвонить.
Нам 0 им стабильно по 25 . Чем не СЫР в Мышеловке.